Verwijder Moire-lijnen van LED-scherm

2019-06-15

Verwijder Moire-lijnen van het LED-scherm

Eerst moeten we weten wat moiré is. Hier is de moiré-definitie: bij het nemen van foto's of video's naar het LED-scherm met   met behulp van digitale apparatuur zoals mobiele telefoons, camera's, enz., zouden er enkele onregelmatige patronen zijn zoals waterrimpelingen. Dit wordt moiré-fenomeen of moiré-effect genoemd. Raadpleeg de onderstaande foto:

Verwijder Moire

Wat veroorzaakt moiré-effect?  

Allereerst willen we de CCD-beeldsensor van een digitale camera introduceren. Er zijn veel fotodiodes uitgelijnd   op de CCD-beeldsensor. Ze konden het licht voelen en het lichtsignaal in het elektrische signaal veranderen. Voor deze fotodiodes worden ze CCD-pixels genoemd, net zoals de LED-lampen de   zijn LED-schermpixels.

Hieronder is een foto van deze twee soorten pixels (de afstand tussen twee pixels wordt weergegeven met een rastervorm): CCD-pixels

Wanneer de camera op het LED-scherm wordt gericht, gebruiken we de bovenstaande pixelsfoto om te simuleren en deze komt er als volgt uit:

Moiré

Het bovenstaande legt uit wat het moiré-effect veroorzaakt. Hoe dan moiré te verwijderen?

Hier moeten we één optisch woord kennen: ruimtelijke frequentie.   Het betekent in de unitweergave dat de periodiciteit van beeldheldere en donkere lijnen herhaald opduiken. Hier is een foto:

Ruimtelijke frequentie - Verwijder Moire

Op deze foto is de afstand tussen de digitale camera en het LED-scherm vastgelegd. Vanuit het oogpunt van het oog, als de pixels van de CCD en het LED-scherm hetzelfde zijn, kunnen we zeggen dat de ruimtelijke frequentie hetzelfde is voor   CCD en LED-scherm. Een vergelijkbare ruimtelijke frequentie kan gemakkelijk moiré-lijnen veroorzaken.

Hier zijn 5 tips om moiré in het algemeen te verwijderen:

☛Verander de hoek van de digitale camera. Omdat de hoek van de camera moiré kan veroorzaken, kunt u de hoek van de camera veranderen en moiré verwijderen.

☛Verander het brandpunt. Een te duidelijk brandpunt kan moiré veroorzaken. Dus het kan moiré verwijderen door het brandpunt te veranderen.

☛Verander de lens of de brandpuntsafstand. Verschillende lens- of brandpuntsafstanden kunnen worden gebruikt om moiré te verwijderen.

☛Gebruik de filterlens en plaats deze voor de CCD, en maak zijn belichting om te voldoen aan de vereiste van de ruimtelijke frequentie, om de kans dat er moiré naar buiten komt te verkleinen.

OneVoeg een soort optisch verwerkingsscherm toe voor het scherm. Dit soort scherm is gemaakt van speciale materialen. Het kan worden versterkt om elke pixel op de   weer te geven LED-scherm, verwijder het rastereffect en het zou moiré kunnen verwijderen.

Na de bovenstaande beschrijving van moire, heb je misschien een idee van dit veel voorkomende fenomeen bij het nemen van foto's van het LED-scherm. Hoe dan ook, als u de hoek van de camera bij het maken van foto's aanpast, kunt u dit vermijden. Misschien merk je ook op dat er een ander soort zwarte lijn optreedt tijdens het maken van foto's of video's van het LED-scherm. Voor dergelijke zwarte lijnen worden ze scanlijnen genoemd. Dit is anders dan moiré-lijnen. En dergelijke zwarte lijnen worden veroorzaakt door de lage verversingssnelheid. Dit kan worden geëlimineerd met de   hoge verversingssnelheid drive IC.

Als u meer wilt weten over LED-schermen, neem dan contact met ons op.

Het delen van deze post:

Contact met ons

Vul meer informatie in, wij nemen binnen 24 uur contact met u op.

Factory Adres

Gebouw 9, industrieterrein 4, Hongxing-dorp, Guangming, Shenzhen, China

E -

jean@dreamwaytech.com

Contact met ons

Telefoon : 86-0755-23032980

- de telefoon : 86-0755-29436859/86-13827475686

Werktijd :9:00-18:00(Beijing tijd)

contact us