Verschil tussen LCD- en LED-display

2019-06-30

Verschil tussen LCD- en LED-display

Wat is de LCD? Hier is een LCD-definitie volgens Wikipedia:   Een liquid-crystal display (LCD) is een flat-panel display of andere elektronisch gemoduleerde optische apparaten die de lichtmodulerende eigenschappen van vloeibare kristallen gebruiken. Vloeibare kristallen stralen niet direct licht uit, in plaats van achtergrondverlichting of reflector te gebruiken om afbeeldingen in kleur of zwart-wit te produceren. En wat is LED? Hier is een definitie van   Wikipedia: Een light-emitting diode (LED) is een halfgeleiderlichtbron die licht uitzendt wanneer er stroom doorheen stroomt. En een LED-display is een flat-panel display dat een reeks lichtgevende diodes als pixels gebruikt om video's of afbeeldingen weer te geven.

Sommige klanten zijn in de war bij het kiezen van het geschikte type voor sommige projecten. Ze kunnen het LCD-scherm kiezen terwijl het geschikter is om het LED-display te gebruiken, terwijl in sommige gevallen het LCD-scherm geschikter is om te gebruiken. Hier is het verschil tussen LCD en LED (de LCD wordt hier voornamelijk toegepast in commercieel gebruik, niet voor huishoudelijke apparaten of mobiele telefoons):

☛Het lichtgevende principe van LED en LCD is anders. Net zoals hierboven vermeld, bestaat LED uit lichtgevende diodes als pixels om video's of foto's te tonen, en de helderheid wordt bepaald door de definitie. LCD gebruikt achtergrondverlichting om afbeeldingen te produceren.

☛Het productieproces is anders. Over het algemeen wordt LCD geleverd door enkele grote bedrijven, zoals Samsung, LG, BOE, enz.

☛De vereiste van duidelijkheid is anders. Voor LED-schermen is het geschikt om te worden gebruikt in sommige gevallen die niet strikt zijn aan de definitie, terwijl LCD zeer perfect is om te worden gebruikt in die high-definition nodig hebben.

☛Het schermgebied is anders. Een LED-scherm wordt over het algemeen gebruikt in grote projecten, zoals meer dan 10 vierkante meter, terwijl het LCD-scherm ongeveer een paar vierkante meter kleiner wordt gebruikt.

☛De oplader is anders. Voor het LED-scherm wordt het berekend op basis van de vierkante meter, terwijl het LCD-scherm is gebaseerd op het stuk.

☛Het splitsingseffect is anders. Er is geen zichtbare opening tussen twee LED-kasten voor een LED-scherm, terwijl er een zichtbare opening is tussen twee LCD-schermen.

Hoe te kiezen? LCD of LED? Nadat u het verschil tussen LCD en LED hierboven hebt gekend, zijn hier enkele punten om een ​​geschikt type voor uw project te kiezen:

 • Als het schermoppervlak erg klein is, kunnen we zeggen ongeveer 2 vierkante meter, en vereisen een UH-definitie-effect zoals   1920 & keer; 1280 pixels, dan moet LCD worden gebruikt.

 • Als de naadloze weergave vereist is, is het LED-scherm de keuze. Aangezien nu LED-schermen met kleine toonhoogte op grote schaal worden toegepast, zou een concurrerende hoge resolutie ook kunnen worden bereikt met een LED-scherm.

 • Als de kijkafstand ver weg is zoals ongeveer 3 meter boven, dan zou een LED-scherm kunnen worden gebruikt. Als een afstand van ongeveer 2 meter nodig is, kan een LCD-scherm worden overwogen.

Verschil tussen LCD en LED

Verschil tussen LCD en LED

Verschil tussen LCD en LED

Bovenstaande informatie is een korte introductie van het verschil tussen LCD- en LED-weergave. We verwelkomen u graag om meer te bespreken als u geïnteresseerd bent.

 

Het delen van deze post:

Contact met ons

Vul meer informatie in, wij nemen binnen 24 uur contact met u op.

Factory Adres

Gebouw 9, industrieterrein 4, Hongxing-dorp, Guangming, Shenzhen, China

E -

jean@dreamwaytech.com

Contact met ons

Telefoon : 86-0755-23032980

- de telefoon : 86-0755-29436859/86-13827475686

Werktijd :9:00-18:00(Beijing tijd)

contact us