LED-lampeffecten op LED-scherm --- 8 aspecten

2019-07-20

LED-lamp   Belang voor LED-scherm

Het belangrijkste onderdeel van een ledscherm is de ledlamp. Hier zijn 3 punten:

☛De LED-lamp is het gedeelte dat het meest in beslag neemt op een LED-scherm. Voor een LED-scherm van een vierkante meter zijn er tienduizenden LED-lampen.

☛De LED-lamp is van invloed op de prestaties van het optische scherm, wat een impact kan hebben op   de   LED scherm.

☛De LED-lamp neemt het grootste percentage van de totale kosten in beslag, van 30% tot 70%.

Dus welke effecten kan de LED-lamp op een LED-scherm brengen? Hier willen we met 8 aspecten uitleggen:

OfGzichthoek. De kijkhoek van het LED-scherm wordt bepaald door de kijkhoek van de LED-lamp. Voor SMD-type dat nu breed wordt toegepast, is het met een grote visuele beeldhoek ongeveer 160 ° voor horizontaal en verticaal.

②Luminance. De luminantie van de LED-lamp is een belangrijke factor voor de helderheid van de hele LED-display. Hoe hoger   de helderheid van het LED-licht, hoe groter de stroomtoelage. Dit is goed voor de stabiliteit van het LED-display. De meeste leveranciers zouden de stroom van de LED-weergavemodule verbeteren om de helderheid hoger te maken. Sommigen halen deze huidige waarde zelfs verder dan de LED-lamp zou kunnen verdragen. Dit zou de levensduur van het LED-scherm verkorten. Bovendien zou de demping van LED-licht veel hoog zijn rond 30% in één jaar.

Ail Foutpercentage. Aangezien een LED-scherm bestaat uit tienduizenden rode, groene, blauwe LED-lampen, zou het het hele visuele effect beïnvloeden als een van deze kleurdefecten. Over het algemeen moet het faalpercentage van een LED-scherm   zijn minder dan 1 / 10.000 vanaf de montage tot de levering.

④Antistatic. De LED-lamp is een halfgeleiderapparaat. Het is gevoelig voor statische elektriciteit. Het is dus erg belangrijk voor   de antistatische capaciteit voor het LED-scherm.

IfeLevensduur. In theorie zou de levensduur van de LED-lamp 100.000 uur kunnen bereiken, wat overeenkomt met 11 jaar. Dit is veel langer dan andere onderdelen zoals voedingen, besturingskaarten, enz. Dus de LED-lamp zou een van de meest duurzame onderdelen van een LED-display kunnen zijn als deze van stabiele kwaliteit, geschikte stroom, goede warmteafvoer is.

⑥LED demping van het licht. Na een periode van werking zou de luminantie lager worden en een beetje een andere kleur hebben voor een hele LED-weergave, die wordt veroorzaakt door de LED-lichtdemping. De afwijking van de helderheid van de rode, groene, blauwe LED-lamp zou de afwijking van de helderheid van de hele LED-weergave veroorzaken. Met de hoogwaardige LED-lamp zou de mate van lichtdemping laag zijn. Onder de normale werking van 1000 uur en 20 mA, moet de demping van de rode LED-lamp minder zijn dan 2%, terwijl groen en blauw minder dan 10% moeten zijn. Het is beter om voor deze LED-lampen alleen 70% ~ 80% nominale stroom van 20mA te gebruiken bij het ontwerpen van de LED-weergavemodule. Behalve de LED-lamp, de PCB-warmteafvoer, zou de toepassingsomgeving ook enige invloed hebben op de lichtdemping.

LED-lampmaat. De LED-lampgrootte bepaalt de pixelafstand of resolutie. Bijvoorbeeld, wat betreft het DIP-type,   5 mm LED-lamp wordt voornamelijk gebruikt voor P16, P20, terwijl 3 mm voornamelijk wordt gebruikt voor P12, P10. Voor het SMD-type wordt 3528 gebruikt voor indoor-systemen zoals P6, P8, P10, terwijl 2020 wordt gebruikt voor P2, P2.5, P3, P4, P5.

⑧Conformity. De conformiteit van de helderheid van de rode, groene, blauwe LED-lamp en golflengte bepaalt de conformiteit van de hele LED-displayhelderheid. Dit wordt bepaald door het technische niveau   van leveranciers van LED-inkapseling.

Hieronder enkele foto's van   Nationstar LED-inkapseling die we gebruiken   voor bijna alle buitenprojecten:

LED lamp

LED lamp

LED lamp

Het delen van deze post:

Contact met ons

Vul meer informatie in, wij nemen binnen 24 uur contact met u op.

Factory Adres

Gebouw 9, industrieterrein 4, Hongxing-dorp, Guangming, Shenzhen, China

E -

jean@dreamwaytech.com

Contact met ons

Telefoon : 86-0755-23032980

- de telefoon : 86-0755-29436859/86-13827475686

Werktijd :9:00-18:00(Beijing tijd)

contact us