COB LED-scherm Voordelen en nadelen

2019-08-19

COB LED definitie:

Waar staat COB voor? Volgens Wikipedia is COB de afkorting van de chip aan boord. Het is een soort productie waarbij geïntegreerde schakelingen worden aangesloten en rechtstreeks op een printplaat worden aangesloten, met LED-lampen aan de voorkant en IC's aan de achterkant om een ​​COB LED-module te vormen. Dan stelt zo'n LED-module COB   samen een LED-display.  

De COB LED-inkapseling verzamelt de upstream van de LED-chiptechnologie, de midstream van de inkapselingstechnologie en de downstream van de displaytechnologie. Als gevolg hiervan kon COB LED-display op grote schaal worden toegepast op basis van de nauwe samenwerking stroomopwaarts, midstream en downstream.

Hier zijn enkele voordelen van COB LED:

☛R & D: Er is geen diameter per LED, en het zou in theorie nog meer micro kunnen worden gemaakt.

☛Technisch vakmanschap: COB LED-houderkosten worden verlaagd, het productieproces wordt vereenvoudigd, de thermische weerstand van de LED-chip wordt verlaagd, verpakkingen met een hoge dichtheid worden bereikt.

☛Projectinstallatie: het is veel handiger en sneller om de COB LED-module te installeren.

☛6 Functies als volgt:

SlimUltra slank. PCB-platen met een dikte van 0,4 mm ~ 1,2 mm kunnen worden aangenomen volgens de eisen van de klant. Dit maakt het gewicht lichter dan ongeveer 1/3 in vergelijking met traditionele LED-schermen. Als gevolg hiervan zou het kunnen helpen om de transportkosten en de staalconstructie van het project te verlagen.

TicAnticollision en pletweerstand. Voor de COB LED is het om de LED-chip in te kapselen   op de printplaat,   stol vervolgens met een epoxyharslijm. Het oppervlak zou bol zijn als een bol, waardoor het anticollision is.

③ Grote kijkhoek. De kijkhoek is ongeveer 180 ° .

④ Goede warmteafvoer. De COB-LED dient om de LED-lamp op de printplaat in te kapselen. Het kan de warmte gemakkelijk afvoeren met de koperfolie op de printplaat. Bovendien wordt de dikte van de PCB-koperfolie strikt geëist. Door toevoeging van immersion gold-technologie is er geen ernstige luminantiedemping. Dus het zou de levensduur van het LED-display kunnen verlengen.

⑤ Gemakkelijk schoon te maken. Het is voldoende om water en een doek te gebruiken om de COB-led te reinigen als er stof is.

⑥Het is waterdicht, vochtbestendig, anticorrosie, stofdicht, antistatisch, anti-oxidatie. Trouwens, het zou perfect kunnen werken, zelfs als het onder -30 ℃ of hoger + 80 ℃ is.

Hoewel COB LED de bovengenoemde voordelen heeft, zijn er enkele technische problemen die moeten worden opgelost:

☛Het slagingspercentage is laag voor eenmalige inkapseling. En de onderhoudskosten zijn hoog.

☛De homogeniteit van het COB LED-display is niet zo goed als die van het SMD LED-display.

☛De COB LED heeft op dit moment nog steeds vakmanschap van solide kristal en draad nodig, wat veel problemen met zich meebrengt tijdens dit proces.

☛De productiekosten zijn veel hoger dan die van het SMD-type vanwege een hoog percentage fouten.

Conclusie:

Hoewel COB LED-technologie veel doorbraken heeft bereikt, wordt SMD LED nog steeds op grote schaal toegepast in P1 of hogere typen. We zouden kunnen zeggen dat het COB LED-display alleen is gemaakt voor P1 of onder pixel pitch types. En de   COB LED zou in de toekomst meer kunnen worden toegepast.

COB LED

COB LED

COB LED

Het delen van deze post:

Contact met ons

Vul meer informatie in, wij nemen binnen 24 uur contact met u op.

Factory Adres

Gebouw 9, industrieterrein 4, Hongxing-dorp, Guangming, Shenzhen, China

E -

jean@dreamwaytech.com

Contact met ons

Telefoon : 86-0755-23032980

- de telefoon : 86-0755-29436859/86-13827475686

Werktijd :9:00-18:00(Beijing tijd)

contact us