Death Lamp --- Hoe gebeurt het en hoe het te vermijden?

2019-08-26

Death Lamp Overzicht:

In deze verschillende jaren worden SMD LED-displaytypen breder toegepast dan die van DIP vanwege het uitstekende weergave-effect van de eerste. Hoewel SMD LED een dergelijk voordeel heeft, treedt het probleem van de doodslamp soms in dit veld op. Voor de doodslamp betekent dit dat de LED-lampen uit zijn.   Hier is een foto van dit probleem:

Death Lamp

Hoe komt de Death Lamp voor?

Er zijn veel processen die de doodlamp kunnen veroorzaken, bijvoorbeeld SMD LED-chip, LED-chipverpakking of LED-display-werkperiode. Na onderzoek naar de 5 grondstoffen van LED-lamp, inclusief SMD LED-chip, LED-houder, fluorescerend poeder, massieve kristallijm en binding   draadverbinding, vinden we dat de laatste van de binding   draadverbinding is een van de belangrijkste redenen   om de dood lamp te veroorzaken. Trouwens, aangezien de meeste van hen een cascade- en parallelle verbinding hebben, zou deze situatie andere   beïnvloeden LED lampen.

Er is nog een oorzaak.   De lekstroom van LED-lampen is te   hoog om   te maken de PN-kruising uitgeschakeld, wat de doodslamp veroorzaakt. Voor deze situatie worden andere LED-lampen niet beïnvloed.

Hieronder is een tekening van de binnenaansluiting van de LED-lamp:

A: Het kruispunt van LED-chip-elektrode en gouden bal.

B: Het verbindingspunt van de gouden bal en de verbindingsdraad.

C: De verbindingsdraad.

D: Het verbindingspunt van de 2e soldeerverbinding en de verbindingsdraad.

E: Het verbindingspunt van de 2e soldeerverbinding en de coating van de LED-houder.

Death Lamp  

Uit de bovenstaande tekening konden we zien dat het C-deel (de verbindingsdraad) het belangrijkste onderdeel is om de LED-chip en de coating van de LED-houder te overbruggen.

Hieronder ziet u de doorsnede van de LED-sterielamp veroorzaakt door soldeerverbinding:

Death Lamp

Op de markt zijn er 2 soorten verbindingsdraad tijdens de   LED-chipverpakking: koperdraad en gouddraad. Voor koperdraad wordt het breder toegepast vanwege de lagere prijs. Maar vergeleken met gouddraad zijn er 3 problemen met de verpakking van koperdraad:

①De koperdraad is veel gemakkelijker geoxideerd, waardoor de gouden bal uit vorm raakt.

②Tijdens solderen met koperdraad zou de aluminiumlaag van de 1e soldeerverbinding gemakkelijker worden beschadigd, vooral voor de laag met minder dan 1um   dikte.

③Omdat het niet eenvoudig is om de koperdraad aan de LED-houder te binden, kan dit leiden tot slecht lassen van het 2e soldeer. Er zou dus enig risico zijn tijdens de toepassing.

Voor gouddraad is het met de voordelen van een goede warmtegeleiding, goede vasthoudendheid, goede chemische stabiliteit, weerstand tegen corrosie. Maar dienovereenkomstig   de prijs is veel duurder dan die van de koperdraad.

Death Lamp

Hoe Death Lamp Probleem te voorkomen?

Volgens de bovenstaande analyse konden we zien dat het binddraadmateriaal essentieel is voor het probleem met de doodslamp. We stellen voor dat klanten beter materiaal zoals gouddraad zouden kunnen kiezen om stabielere producten te maken. Als een van de essentiële onderdelen tijdens de LED-chipverpakking, kon de pure gouddraad het probleem met de doodslamp volledig oplossen.

Wij verwelkomen u graag om hierover meer te bespreken.

Het delen van deze post:

Contact met ons

Vul meer informatie in, wij nemen binnen 24 uur contact met u op.

Factory Adres

Gebouw 9, industrieterrein 4, Hongxing-dorp, Guangming, Shenzhen, China

E -

jean@dreamwaytech.com

Contact met ons

Telefoon : 86-0755-23032980

- de telefoon : 86-0755-29436859/86-13827475686

Werktijd :9:00-18:00(Beijing tijd)

contact us