LED Display Driver IC Basiskennis en de trend

2019-09-02

LED Display Driver IC-functie:

Het is om de gegevens te ontvangen in overeenstemming met de bepalingen van de overeenkomst, met de gegevens van een ontvangende kaart of videoprocessor of andere informatiebronnen. Vervolgens produceert het PWM en stroom, voert het PWM-stroom uit die relevant is voor de helderheid,   grijswaarden en verversingssnelheid. Driver IC, logic IC en IC rondom MOSFET werken samen op het LED-scherm dat het effect toont en weergeeft.

LED Display Driver IC

Voor de bovenstaande foto heeft de LED-display driver IC genoteerd in de rode, groene, blauwe kleuren ellips   heeft de volgende functies:

Rode LED driver IC: het is om de helderheid en de bedieningsmethode van het LED-display te bepalen.

Groene LED-stuurprogramma-IC: het is een logische IC die de gegevensoverdracht en decodering beheert.

Blauwe LED driver IC: deze moet stroom leveren aan de positieve elektrode van LED-lampen. En alleen LED-schermen met scanmethoden hebben dit type stuurprogramma-IC.

Typen stuurprogramma IC:

Er zijn twee soorten LED-stuurprogramma-IC's: algemene chip en speciale chip.

Voor de algemene chip is het niet speciaal ontworpen voor LED, maar het heeft logische IC's met   onderdeel van   de logische functie voor het LED-display. Voor de speciale chip is deze speciaal ontworpen voor LED-weergave volgens de kenmerken van LED. LED is een soort component van de stroomkarakteristiek, wat betekent dat de helderheid van LED-display verandert als gevolg van de verandering van de stroom op voorwaarde van verzadigde geleidbaarheid. Daarom is een belangrijk kenmerk van de speciale chip het leveren van een constante stroombron. De constante stroom kan ervoor zorgen dat de stabiele driver van LED en   elimineer het flikkerende fenomeen, dat het uitgangspunt is voor het uitvoeren van   hoogwaardige inhoud voor een LED-scherm. Voor sommige speciale chips worden enkele speciale functies toegevoegd volgens specifieke toepassingen, zoals LED-foutdetectie, stroomversterkingsregeling, stroomcorrectie, enz.

LED Display Driver IC

LED Display Driver IC Evolution:

Meer dan 10 jaar geleden is het voornamelijk een- en dubbele kleuren LED-display op dit gebied. En IC voor constante spanning werd voor deze twee typen gebruikt. Het werd gemeld dat het eerste type speciale driver IC 9701 in het LED-display in 1997 werd ontwikkeld. Deze prestatie betekent de grijswaarden van klasse 16 tot 8192. Het maakt " Wat u ziet is wat u krijgt " uitkomen. Later werd de constante stroomaanstuurmethode de voorkeurskeuze voor het full colour LED-display volgens   de LED-verlichtingsfunctie. Tegelijkertijd werd het 8-kanaals stuurprogramma vervangen door een hoger integratieniveau van 16-kanaals stuurprogramma. Vóór het jaar 2000 maakten Toshiba-, Allegro- en Ti-bedrijven een constant huidig ​​stuurprogramma-IC met 16 kanaalstuurprogramma's. Ook hebben sommige bedrijven in Taiwan dit type geproduceerd. Nu ontwikkelen sommige IC-fabrikanten van stuurprogramma's 48-kanaals stuurprogramma's met een hoge integratie om te voldoen aan de eis van een fijne LED-weergave.

LED Display Driver IC Prestaties Index:

De verversingssnelheid, grijswaarden en weergave-effect zijn de belangrijkste indexen voor een LED-display. Dit vereist een hoge consistentie van de stroom in LED-display driver IC-kanalen, hoge snelheid communicatie-interfacesnelheid en constante stroomreactiesnelheid. Vroeger was het moeilijk om deze drie aspecten in balans te brengen, wat tot uiting komt in ofwel de verversingssnelheid is niet hoog en er zijn veel lijnen op het LED-scherm bij het maken van video's of foto's, of de grijswaarden zijn niet voldoende. Nu zijn deze drie aspecten opgelost omdat de technologie van het LED-display driver IC is verbeterd.

LED Display Driver IC

De trend van LED Display Driver IC:

①Energy besparen. Er zijn hoofdzakelijk 2 aspecten voor energiebesparende driver IC:  

☛Converteer regelmatig   spanning van 5V tot 3.8V of lager.

☛ De IC-stuurspanning en stuurstroom van de bestuurder verminderen na het optimaliseren van het IC-algoritme.

②Integration. Als kleine toonhoogte LED-display types worden steeds breder toegepast, het heeft veel meer nodig voor driver IC's. Dit maakt de ruimte op PCB zeer beperkt en het circuitontwerp is veel moeilijker. Hierdoor kwam een ​​hoge integratie met 48-kanaals LED-display driver-IC naar voren. Dit kan het probleem perfect oplossen.

Hieronder is een voorbeeld van 48-kanaals stuurprogramma-IC:

LED Display Driver IC

Het delen van deze post:

Contact met ons

Vul meer informatie in, wij nemen binnen 24 uur contact met u op.

Factory Adres

Gebouw 9, industrieterrein 4, Hongxing-dorp, Guangming, Shenzhen, China

E -

jean@dreamwaytech.com

Contact met ons

Telefoon : 86-0755-23032980

- de telefoon : 86-0755-29436859/86-13827475686

Werktijd :9:00-18:00(Beijing tijd)

contact us