LED-lichtvervuiling - Wat veroorzaakt het en hoe het te verminderen?

2019-09-09

LED-lichtvervuiling:

Voor dit onderwerp is het een universeel probleem met de ontwikkeling van de stad en technologie. Hier zijn enkele aspecten die in dit artikel moeten worden uitgewerkt.

LED-lichtvervuiling

Verschillende soorten lichtvervuiling:

①Deze   omvat ultraviolet, infrarood, blauwstraal of andere optische straling.

B Opvallend licht. Er zijn twee soorten: direct en indirect. Direct opvallend licht verwijst naar luminophore   in zicht   met veel hogere helderheid   en zou het visuele oplossend vermogen kunnen verlagen, terwijl indirect opdringerig licht betekent dat luminophore niet in zicht komt maar de ogen van mensen zou kunnen beschadigen na de reflectie.

Aangezien de hoogste helderheid van het LED-scherm ongeveer 6000 ~ 8000 nits is, heeft deze waarde geen ' t bereik tot de laagste helderheid   van het eerste hierboven genoemde punt. En we konden zien dat het tot het 2e punt van   behoort opdringerig licht.

LED-lichtvervuiling

Oorzaken van lichtvervuiling op LED-scherm:

①Persoonlijke reden. Aangezien de hoogste helderheid van LED-schermen zelfs 8000 nits kan bereiken, kan dit 's nachts leiden tot ernstige LED-lichtvervuiling.

②Position. Het zou meer   opleveren lichtstoring als mensen veel dichter bij het LED-scherm staan.

③Observer. Verschillende mensen zouden verschillende gevoelens hebben   over LED-lichtvervuiling.  

④Contents. Als de inhoud op het LED-scherm te veel verandert, of als het een te felle kleur heeft, kunnen al deze mensen lichte interferentie veroorzaken.

LED-lichtvervuiling

LED Light Pollution Reduction of LED Screen:

①De helderheid aanpassen aan de omgeving. Volgens het onderzoek, als menselijke ogen wennen aan de omgeving van 800 nits, kunnen ze in de omgeving duidelijk ongeveer 80 ~ 8000 nits zien. Het zou dus beter zijn om apparatuur voor het bewaken van de omgevingshelderheid te gebruiken om het LED-scherm aan te passen in het bereik dat geschikt is voor mensen om te bekijken. Tijdens de nachten moet de helderheid van het LED-scherm minder zijn dan tien keer de normale helderheid.

BlueCut blue-ray output. Bestralingsmeetapparatuur kan worden gebruikt om de blauwe lichtopbrengst te testen.

③Controleer de verspreiding van LED-licht. Dit moet ervoor zorgen dat de verlichtingsrichting strikt wordt beperkt tijdens de productie.

④ Handmatige aanpassing van de helderheid. Als de automatische helderheidssensor defect is om de helderheid automatisch aan te passen, kan de software de helderheid handmatig aanpassen.  

⑤De prestaties en kwaliteit van het product verbeteren. Dit vereist dat de fabrikanten de helderheid buiten en binnen in de fabriek testen.

OptGebruik multi-level grijscorrectietechnologie. Dit zou het LED-scherm kunnen verbeteren van   8 bit tot 14 bit, wat LED-lichtvervuiling voor mensen vermindert.  

LED-lichtvervuiling

Hoewel LED-scherm LED-lichtvervuiling kan veroorzaken, wordt het nog steeds op grote schaal toegepast in de hele wereld. Dit wordt bepaald door de volgende voordelen:

☛Kleine maat. Voor LED is het een kleine chip die moet worden ingekapseld in de epoxyhars. Het is dus erg klein en licht.

☛Lager stroomverbruik in vergelijking met de   gloeilamp. Voor de LED is het om elektrisch vermogen rechtstreeks in licht om te zetten, terwijl de gloeilamp elektrisch vermogen moet omzetten in licht en warmte-energie. Dus LED bespaart veel stroom. Trouwens, de lichtopbrengst van LED is 8 keer van de gloeilamp en kan ongeveer 80% elektrisch vermogen besparen.

☛ Robuust en duurzaam. Omdat de LED is ingekapseld in de epoxyhars, is het niet gemakkelijk om te worden beschadigd.

☛ Lange levensduur. In theorie zou de levensduur van de LED 100.000 uur kunnen bereiken.

LED-lichtvervuiling

We kijken uit naar de mogelijkheid om LED-lichtvervuiling in de toekomst goed te beheersen en te verminderen.

Het delen van deze post:

Contact met ons

Vul meer informatie in, wij nemen binnen 24 uur contact met u op.

Factory Adres

Gebouw 9, industrieterrein 4, Hongxing-dorp, Guangming, Shenzhen, China

E -

jean@dreamwaytech.com

Contact met ons

Telefoon : 86-0755-23032980

- de telefoon : 86-0755-29436859/86-13827475686

Werktijd :9:00-18:00(Beijing tijd)

contact us